Mamma, hvor var jeg…

…før jeg ble født?

Dette er tittelen på en sang jeg hørte på da jeg var liten.

Jeg føler for å dele noen tanker rundt sangen som fikk
en spesiell betydning for oss, og tankene
rundt ankomsten av en liten baby.

via Pinterest

Han kunne ikke vært nærmere meg, men allikevel føles han så langt borte.
Snart vil det føles som den mest naturlige tingen at han er en del av familien vår…
På onsdag har jeg termin og vi venter i spenning på vår lille gutt.

Dette blir noe personlig, men jeg håper du tåler det 😉

Han ble unnfanget like før jul uten at vi i grunnen visste om det.
(Vi visste bare at vi ønsket oss en til.)
Vi var på vei til familien vår på østlandet. I bilen hørte vi på denne Børud-sangen:
«Mamma, hvor var jeg, før jeg ble født?»
Moren i sangen svarer: «Lille Ole, du var i Guds tanker….»
Dette høres kanskje litt rart ut, men dette ble litt sterkt for oss i bilen.
Tenk å bli rørt av en så enkel barnesang! Jeg kom til å tenke på dette i kveld, og at det var jo litt underlig at denne sangen gjorde et sånt inntrykk på oss like etter at gutten vår ble til.
Jeg tror på sangen og at lillebror var i Guds tanker, og at alle var der før de ble født.
Enkelt kanskje, men fint og, synes jeg.

Det føles som om hele himmelen kommer ned når et barn blir født,
og det føltes som om hele himmelen svevde over oss da vi mistet pappa.

Nå skal dette være et hyggelig innlegg altså, det er snakk om nytt liv! 🙂
Som hormonell mor blir det like uforståelig fantastisk hver gang.
Hvert barn er en stor velsignelse og helt unikt.

Jeg vet det blir travelt, og jeg synes allerede det har vært travelt emosjonelt sett.
Ikke bare i forhold til det nye som kommer, men også til barna vi har.
Hvordan vil de takle det, vil de føle seg elsket like mye, vil det bli tøft for dem?
Jeg ante ikke at så mange tanker kunne streife en mor på en gang, og så sterkt.
Men nå vet jeg det. Og jeg vet også at jeg får gjøre mitt beste i å se alle.
For alle er elsket like høyt.

Det er så nært men allikevel så fjernt.
Og snart vil det være det mest naturlige i hele verden.
At lillebror ligger i armene våre.

43 thoughts to “Mamma, hvor var jeg…”

 1. Små engler kan virkelig komme og ta oss med storm. Bare tanken på de kan jo flytte fjell 🙂
  Godt å ha dem i armene sine. Bli kjent med de. Lukte på de og kjenne hvor myke og varme de er.
  En velsignelse rett og slett.

 2. Hei der, no blei eg rørt Manuela. Dette var eit nydelig innlegg. Ærlig og nydelig! Eg var også veldig overvelda når eg skulle ha andremann (blir ingen tredjemann hos oss), for det tok litt tid før eg i det heile tatt tenkte på at dette var verkelig, på ein måte. Eg visste jo at eg var gravid, og dei praktiske tinga var på plass. Men det med plass i hjertet – det kom ikkje over meg før eg skulle på føden. Husker enno kor eg grein der eg bøyde meg over senga til han som snart skulle bli storebror og muska han i nakken og sa unnskyld. Eg hadde rett og slett skikkelig dårlig samvittighet, følte at det var dårlig gjort overfor han. Merkelig… Det er jo ikkje noko problem å bli akkurat like glad i ein til og ein til og ein til. Jammen er me heldige som har så stor plass i hjerta våre 🙂 Kanskje det egentlig var pga dei vonde riene eg grein… kremt.

  Uansett, lykke til kjære deg 🙂 For ei fantastisk tid du går i møte med eit nytt lite nurk. Nesten som eg vert biiiitte litt verpesjuk eg også 🙂

  Klem Eli

 3. Blir helt på snufser`n her jeg også og jeg er IKKE gravid…
  Husker så godt den sangen fra jeg var liten selv.
  Ja snart har dere lillebror i armene og da er det som om han alltid har vært der. ♥

 4. Dette rørte meg til tårer. Jeg tror også at barn er en tanke hos Gud – før de blir til 🙂 Fantastisk syns jeg – og fantastisk at det bor en liten gutt i magen din, som snart skal ut i mamma og pappa sine armer…
  Herlig innlegg, jeg elsker når folk våger å være litt personlige. Takk, Manuela 🙂 Sender deg en god klem og må Gud velsigne dere alle 🙂

 5. Jeg har brukt samme forklaring til mine barn når de har spurt hvor de var før de kom inn i magen. Med bakgrunn i "Lille Ole" som er en rørende, søt sang. Gode Børud-minner 🙂
  Lykke til med fødsel og barselstid!

 6. dette var kjempefint å lese, jeg er både hormonell og gravid..så da er det vel absolut lov 🙂

  børudsangen du nevner er jo kjempefin, og jeg skal sannelig finne den frem igjen fra skuffene, hadde jo helt glemt den!

  Synes det er godt å tenke på at både våre ufødte barn, og også de vi har mistet er hos Gud.

 7. Ååå, dette var så fint Manuela 🙂
  Jeg har ikke opplevd de samme tankene som du, men jeg bare vet at du vil elske alle 3 like høyt… OG de vil føle seg elsket også. For du er en så god mor 🙂
  Gleder meg sånn til å se nurket jeg også!
  Go-klem fra meg.

 8. kjære Manuela,
  så flott innlegg. blir glad og rørt.
  deler samme tro som du og husker godt Børud-gjengen/ungene fra da barna våres var små, – og også den sangen du viser til. hadde kassetter den gangen som spiltes om og om igjen. he he…
  (litt morsomt å tenke på nå, men Børud-gjengen var små den tid jeg studerte på Østlandet og da traff vi dem flere ganger…. Arnold, pappaen deres, hadde jo gospelkoret Tvers på Hamar, som vi også var innom, men alt dette var en digresjon ;-))
  ja, det er noe trygt og godt i dette at barna har vært i Guds hjerte før de kom. jeg tror helt oppriktig det. tenk hvilke fantastiske skaperverk! helt perfekt. kan umulig være noe tilfeldig et slikt under. de er ingen slump. de er ønsket også av Gud.

  vel… det ble masse tanker på trykk også fra meg…..
  ønsker deg lykke til med fødselen og jeg gleder meg VELDIG til å se lille vennen!!!
  ha en strålende dag, Manuela. det er så hyggelig inne hos deg og selv om jeg er nybakt bestemor…/ og kan hende gammel i dine øyne!?) føler jeg meg veldig på bølgelengde med deg. ung til sinns og interessert i mye av det samme som du…
  legger ved en varm og god klem jeg ;-))

  masse hilsener Tove

 9. Tenker at disse tankene man får i denne tiden er som en naturlig forberedelse til at man som mor skal kunne elske og verne om det lille nye menneske som kommer. Hormonene fremkaller slike følelser og man føler seg så nær og tilstede.
  Jeg ønsker deg all mye glede og lykke i denne tiden, Manuela.


  Anette Willemine

 10. Dette innlegget rørte noe inni meg! Det er så mye sant i det du skriver, og det er så rart hvordan man blir overveldet av all den kjærligheten som bor inni der. <3 TAKK for at du delte! Og lykke til med innspurten. 🙂

 11. Hei Manuela
  Dette var utrolig nydelig skrevet. Jeg vokste opp med samme sang og har tatt med meg denne troen i hjertet mitt. Ordene har spesiell betydning for meg, også fordi vi mistet vårt andre barn noen dager over termin inni magen i fjor sommer. Det fører til noen eksistensielle prosesser, samtidig som det sier meg mye om det korte livet som datteren vår fikk. Nå sitter jeg her med en nyammet lillebror som knirker og smatter ved min side. Svimlende – alt sammen.

  Vet ikke om jeg har lagt igjen kommentar hos deg før, men jeg følger bloggen din og synes du er inspirerende! Vi har også noen felles kjente, har jeg skjønt 🙂

  Lykke til med alt du har foran deg! Snart er deres lillebror her!

  Bloggerklem fra Am.

 12. Vakre ord som går rett inn i sjelen.. Masse lykke til med den lille skatten som snart kommer. Her i huset hører vi også på Børud:)

 13. Guri!Her lurer jeg meg til en liten titt inn hos deg midt i arbeidstiden- og her sitter jeg med tårer trillende nedover kinnet.
  Nydelig var det, og jeg synes det er fint at du deler noe så personlig. Ønsker dere all muliglykke til med lillegutt som snart skal komme- du har helt sikkert en herlig tid forrand deg 🙂
  Klem Yvonne

 14. Førr ett utruli herlig innlegg ♥
  Å akk så mye sannhet i det..
  Det e virkelig nå i det å både bær frem og føde ett barn, den spenninga rundt den lille nye som man både lure på kem e og korsn dem ser ut 🙂
  Kem ligne dem på? Enda ett lite menneske skapt i lag 🙂
  Å storesøskenan bli som alltid verdens stolteste og flinkeste storesøsken.
  Masse lykke til i innspurten! Glær mæ til å se kem lillebror e 🙂
  Så håpe æ han e snill me dæ når han melde sin ankomst 😉

  Klæm Trine

 15. Hei Manuela..

  For et flott innlegg!! Fantastisk flotte tanker du deler med oss, modig gjort synes jeg. Kunne forresten ikke vært mer enig med deg! Børud-familien er en viktig musikk-kilde i vår familie også.
  Masse lykke til fremover, før du aner ordet har du nok lillegutt i armene, akkurat som om han kom ned fra himmelen 😉

 16. Så på instagram at prinsen har kommet! Gratulerer! Godt å vite at barna våre alltid er i Guds hjerte, og at Han pgså har plass til oss voksne! Kos deg i tiden fremover, nyt nurket ofr denne første tiden går så altfor fort!

 17. så nydelig skrevet:)og gratulerer igjen med prinsen…nå er han bare nær:) å dere er en herlig familie på fem :)tenkt på caravelle???lol.klem fra stini og familien:)

 18. så nydelig skrevet:)og gratulerer igjen med prinsen…nå er han bare nær:) å dere er en herlig familie på fem :)tenkt på caravelle???lol.klem fra stini og familien:)

 19. Så vakkert skrevet!
  Mange av de samme tankene jeg hadde
  før Sophia ble født, og tenk at det er din tredje.. : )

  Gratulerer igjen, håper det gikk fint med dere begge to – og at dere kan nyte dagene nå.
  Nydelig er han, og like skjønt navn : )

  Godklem Elisabeth

 20. Så nydeleg skrive, Manuela! Kjenner eg blir rørt bare av å lese strofene, kjenner godt igjen sangen frå år tilbake! Det er fantastisk å få lov til å bære eit barn under hjarta, og ein himmelnær opplevelse å sjå inn i dei nyfødde augene for fysste gong. Når ungane mine har spurt om kor dei var før dei blei født, har eg alltid svart at dei var i hjarta mitt. Dei likar å høyre det <3

  Takk for at du deler! Og nå er jo Lillebror født – fantastisk! Gratulerer! Ein ny liten skatt!

  Klem

 21. Vakkert innlegg, og ord jeg gjerne tar med meg.

  Du vet, jeg mistet jo min lille Wilma i svangerskapsuke 37, og når jeg nå sitter her og kikker ned på en 7 uker gammel jente som ligger og sover i fanget mitt her, såkjennes det ekstra sterkt.

  Gratulerer med gutten, igjen, og takk for ord jeg tar med meg videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *