Gratis mønster på kjole med åpen rygg

For en stund siden fortalte min venninne meg at hun skulle i bryllup i sommer, men at hun ikke fant passende kjole. Hun kom så over en kjole som passet perfekt, men prislappen var altfor høy. Jeg foreslo at vi kunne sy våre egne kjoler, ettersom jeg også skulle i bryllup i sommer. Dette ville hun gjerne, så vi sydde våre kjoler i felleskap. Det gikk noen timer og kvelder. Men vi hadde det moro, og det var samtidig praktisk at vi kunne hjelpe hverandre med å tilpasse kjolene og prøve de på hverandre.
Vi ønsket å lage en kjole med åpen rygg og lommer. Jeg har tegnet opp mønsteret så dere som ønsker å prøve den kan printe ut mønsteret her. Les gjerne hele teksten før du begynner å sy 😉

Jeg er ikke vant med å lage mønster, så dette må tilpasses. Jeg er heller ikke så vannvittig flink til å forklare hvordan du skal sy dette. Det er f.eks. et hakk i siden av frontdelen, der skal du sy inn en fold. Håper dere som vil prøve skjønner alt, hvis ikke er det bare å spørre i kommentarfeltet 🙂

Vi lagde først et mønster utifra en topp venninnen min hadde med. Så sydde vi overdelen i rimelig bomullstoff for å se om det passet til oss. Det gjorde det ikke, så vi tegnet endringene på dummien og så startet vi med den ekte kjolen. Jeg fôret overdelen min med bomull, og hun brukte det typiske underkjolestoffet. Min kjole (den lyse), er sydd av viskose. Hennes kjole er sydd av tradisjonelt ballkjole-stoff (usikker på hva det heter). Alt stoffet er fra Stoff & Stil. Totalt kom hver kjole på mellom 200.- og 400.-
Vi lagde også lommer på kjolene våre. Disse er ikke tegnet på mønsterarket. Du lager de enkelt selv ved å bruke til hånd, fest de i den høyden du ønsker. De går også helt fint å droppe lommene.
Husk å legge til sømmon på mønsteret, ca 1 cm.

Gratis mønster finner du i full målestokk på A1 ark HER.
Den er også printbar i A4 format HER.

Håper noen får glede av dette 🙂

4 thoughts to “Gratis mønster på kjole med åpen rygg”

  1. Så gøy! Og veldig fine kjoler 🙂 Jeg skal også i bryllup i sommer, og er snart ferdig med å sy min kjole – gleder meg veldig til å bruke den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *