HB #2 Kartleggingsmøtet

Dette innlegget er en del av serien «husbygging». Nå skal det handle om  noe som skjer tidlig i en byggeprosess, det første formelle møtet med arkitekten, et kartleggingsmøte. Vi trenger å analysere behov og funksjoner.

Noe av det første vi gjør er å snakke om de økonomiske rammene, kundens ønsker og behov. Intet tegnearbeid bør starte uten at man har blitt enige om en pris, i den minste for et skissearbeid. Etter et slikt møte kan arkitekten komme med et pristilbud til kunden før man går videre.

Det er viktig at man forstår de ønsker og behov tiltakshaver har, slik at man får et godt underlag før man setter igang. Det er viktig å forstå hvordan hverdagen er lagt opp, hvilke preferanser man har og prioriteten av rom og funksjoner. Dette kombinert med tomtens beskaffenhet og de økonomiske rammene, gir et godt underlag. Dersom ikke tomtebefaringen er gjort, er det på tide å ta den nå.

Det er viktig at arkitekt og tiltakshaver har en god kjemi og kommunikasjon, etter min mening. Å få designet et hjem er et stort valg og ingenting bør etterlates til tilfeldighetene.

Det kan også ses på som et intervju, arkitekten trenger å få flest mulig svar for å komme med best mulig forslag til akkurat de som skal bo i det som blir sluttresultatet, et hjem.

Hele fordelen med å velge arkitekt når man skal bygge et hus er jo akkurat det å få huset «skreddersydd».

I neste del skal jeg snakke mer om romprogrammet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *