Få det fint på budsjett

Da vi flyttet inn i nytt hus i 2010, hadde vi ikke nok møbler til å «fylle» huset med. Riktignok er det deilig med få møbler, men det er jo litt praktisk med en sofa i en stue.

Lommeboken vår tillot ikke storinnkjøp av dyre møbler, vi prioriterte å bruke pengene på å fikse opp huset og innrede kjelleren. I tillegg måtte badet fikses og vi trengte et ekstra kjøkken. Det «gamle» kjøkkenet ble dermed flyttet ned i kjelleren, og vi bestilte et fratpakke-kjøkken fra HTH. Denne typen kjøkken lå på ca samme pris som et lignende Ikea kjøkken.

Her kommer mine tips til hvordan du kan få det «fint på busdjett», noe jeg også skal snakke om på tirsdag i DNB Arena. DNB arrangerer et gratis «kræsjkurs» for deg som ønsker å kjøpe bolig. En glimrende mulighet, du få også litt mat/snacks.

Anyways, her kommer mine tips:

Finn det på nett – Dette er kanskje ikke det mest revolusjonerende tipset, men finn.no var en plass der jeg fant mye brukbart. Og hvis ikke det var bra nok, fikset jeg det med enkle midler – pussing, maling, omtrekk.

Dette er noen av tingene jeg fant på Finn:

Gratis salongbord i heltre

Sofa i cagnac-farget skinn, ca 1500.- (den på bildet under)

Hagemøbler

Småmøbler

(Bildet er fra kjelleren vår)

Bruktmarked og Fretex – Her kan du finne mange skatter. En gang fant jeg 6 Mauren stoler (designstoler). De var noe slitt, men jeg fikk fikset de for en billig penge. Er du heldig man du finne mye på Fretex og, jeg har funnet mange skatter der! En vegglampe i messing, en serveringsvogn som trengte litt nytt liv. Det er gøy å fikse på ting som har potensiale!

IKEA – På bildene over ser du masse fra Ikea, billig lenestol, solide trestoler, romslige skåler, pledd og plante.

Husk på at grønne planter er med på å løfte et rom, særlig stuen!

Søpla – En gang fant jeg en salong på «søpla»/byttebua. Jeg har også funnet bord og stoler her. Alt ble fikset litt opp.

Stoff & Stil – Salongen ble trukket om med et stoff herfra. Jeg har ikke erfaring med dette fra før, men det er jo gøy å prøve seg frem 🙂 Jeg kjøpte ullfilt, fordi det er lett å tilpasse, er noe elastisk og pent/behagelig. Men det nuppet litt, det er nok ikke det beste møbelstoffet, men det fungerte i dette tilfelle.

Ellers er det nokså rimelig på stoff og stil, du kan jøre mye med stoff: Sy rimelig og kult putettrekk, sy en duk, eller bare klippe til en duk, sy stoffposer til oppbevaring, sy gardiner og mye mer. Du kan også sy kule klær hvis du vil dran litt lenger 🙂

Vinmonopolet – Det høres kanskje rart ut, men på polet fikk jeg tak i noen tøffe trekasser som var emballasjen til vinflasker. Dette kan brukes til oppbevaring, hyller eller småbord.

Klikk HER for å finne mer ut om arrangementet på tirsdag!

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *