Tips til baderomsplanleggingen

Er du i ferd med å fikse opp badet, eller trenger du bare litt råd rundt planlegging av baderommet ditt? Her kommer mine anbefalinger.

 

Kvalitet

Når du pusser opp badet er det viktig at du velger kvalitet, selv om det betyr at prisene blir høyere, så er det noe som lønner seg i lengden. Se for deg at du velger fliser av dårlig kvalitet. Knekker en av dem, eller blir skadet, blir det fort mye dyrere å fikse det enn høykvalitetsflis. Noen ganger kan det være vanskelig å jobbe med rimelige fliser, da tar jobben lenger tid, og det blir dyrere. Det finnes selvsagt gode fliser til lavere priser og, gjør litt research. Det samme gjelder armaturer, klosett og servant. Alt egentlig, kvalitet er viktig i det lange løp.

 

Planlegging

Det er viktig med god planlegging og oppfølging for å få best mulig resultat. Endringer som gjøres underveis blir dyrere jo lenger dere er i prosessen. Du kan skisse på ulike løsninger og på denne måten også utelukke planløsningen som ikke fungerer optimalt i ditt bad. Du kan gjøre mye av planleggingen selv, tegn opp badet på et enkelt ruteark og marker hvor døren og evt vinduet er. Plasseringen av avløp og rør kan med fordel ha samme plassering. Det kan bli kostbart å endre for mye på rørføringene. Snakk med profesjonelle fagfolk tidlig i prosessen, så du ikke bruker mye tid på løsninger som enten blir for dyre, eller forskriftmessig feil.

 

Innhold

Det er ikke alltid lett å velge hva badet skal inneholde. Med det mener jeg for eksempel antall servanter, badekar og dusj. Vurdér dette i sammenheng med resten av boligen, trenger du et badekar i dette badet, er det plass til det? Kan du kombinere bad og dusj? Hvor stor er sannsynligheten for at karet blir brukt? Er det behov for 2 servanter? Er det stor sannsynlighet for at begge blir brukt på samme tidspunkt? For vår del har vi erfart at det er nok med 1 vask dersom det er flere bad i boligen. Vi har hatt 2 vasker på ett bad før, men brukte som regel kun den ene. For mer inpirasjon, klikk inn hos Porsgrund bad.

 

Rød tråd

Det er viktig at badet passer sammen med resten av uttrykket i boligen, for å bevare en «rød tråd» i huset. Lag gjerne en moodboard der du får en oversikt over hvilke farger og materialer du ønsker å bruke. Spill gjerne også på tekstur, ulike overflater og materialer fremhever hverandre og bidrar til mer spenning og variasjon på både badet, men også i interiøret generelt. Men husk også at «det enkle er ofte det beste». For mange ulike farger og materialer kan virke rotete. En moodboard vil gjøre det enklere for deg å se dette veldig klart og tydelig. En rolig og harmonisk fargepalett med gode materialer vil fungere godt som «sceneteppe» for et variert uttrykk i resten av interiøret ditt.

 

Detaljer

Det lille ekstra, eller prikken over i´en. Detaljene er viktige! Dette gjelder både fiffige løsninger når det kommer til belysningen, helt til hvilke håndklær du velger. Forskjellen på disse to er at belysningen krever planlegging helt fra starten. Tenk på dette, ønsker du indirekte belysning? Hvordan får du det beste sminkelyset, og hvilke lamper ønsker du evt å dimme? Planlegg alt dette og snakk med en elektriker tidlig i prosessen. Når du velger de andre detaljene som håndklær og såper, tenk da helhetlig, men samtidig ulike teksturer, farger og overflater for å skape spenning.

Det er gøy å planlegge baderom, lykke til med planleggingen!

Manuela

 

*Innlegg i samarbeid med Porsgrund bad*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *