Kategorier
Uncategorized

Hus til salgs

Dette føles litt rart. Jeg tror jeg må fordøye det litt. Men nå ligger altså huset vårt ute for salg. Her har vi hatt mange fine minner, det er et kjempefint hjem og vi trives i dette huset. Her er noen bilder, du kan se mer på finn.no

Med ønske om en riktig god påske!

 

Manu 😀

Kategorier
Uncategorized

Hvordan lage avlegger av Monstera

Monstera delicosa, vindusblad, adams ribben – kjært barn har mange navn. Jeg er fortsatt veldig glad i denne stueplanten. Den er lettstelt og villig, og nå har jeg også lært meg å lage avlegger av denne. Jeg er ikke gartner eller ekspert, men denne metoden fungerte flott her 🙂

Slik gjør du det:

På bildet under ser du et lite skudd like ved tommelen min. Like under skuddet skal du kutte. Sett stilken med dette bladet (evt flere blader), i en vase med vann. Slik kan du ha den i flere dager/uker, og du vil se at skuddet vokser til. Nå kan du plante den i en liten potte med hull i bunnen. Du kan gjerne bruke lecakuler i bunnen og såjord i det øvre laget. Værre er det ikke 🙂

Etterhvert som planten vokser til potter du om til større potte. Du kan fint la det klarte opp langs en søyle el. Planten kan bli flere meter høy under de rette forholdene.

Det er fint å pynte med avleggeren også. Noen plasser fungerer denne bedre enn hele planten, f eks på en hylle på badet eller på nattbordet. Denne planten vokser bare på meg…

 

Ifølge Plantasjen skal planten stå og behandles slik:

  • Godt med sollys, men den skal helst ikke stå direkte i den varme ettermiddagssolen.
  • Med andre ord – sol på morgenen og formiddagen, men skygge på ettermiddagen.
  • Det er ikke nødvendig å plassere planten rett ved vinduet, 2–3 meter fra vinduet går fint.
  • Med litt avstand får planten passe med både skygge og sollys.
  • Monstera delicosa trives svært godt hvis den får litt varme. Hvis du har oppvarmede gulv i huset, er dette optimalt. Ellers er temperaturer på 18–23 grader generelt bra.
  • Den vil også gjerne ha fukt, så du kan med fordel spraye plantens blader med vann flere ganger daglig.
  • Et tips er å ha en liten sprayflaske ved siden av planten, så det er enkelt å gå forbi og spraye.

 

Ha en deilig dag videre!

Manu

Kategorier
Uncategorized

Hvordan få en lun og innbydende stue til 1500.-

Denne høsten har jeg vært i mange ulike hjem og gitt folk som skal selge boligen sin råd om hvordan man på best mulig måte kan presentere boligen for salg. Det som går igjen hos mange er grå sofa, lite eller nesten ingen planter og slitne puter. Det er ikke alltid så mye som skal til for å skape en lun og innbydende stemning i en stue. Ofte er det også mange hvite flater, i enkelte tilfeller har jeg kommet med fargeforslag som går til disse fargene du ser på bildet under.

Jeg har laget en liten collage med produkter jeg syns går fint sammen og skaper en lun stemning, samtidig som de står litt i kontrast til hverandre, både i farge og tekstur for å skape litt spenning.

Du trenger ikke å bruke en formue på en slik liten oppgradering (uten møbler):

Putetrekkene koster fra 30.- til 70.- kroner, alle er fra HM home, men det lys beige er fra IKEA

Innerputer med fjær koster 49.- hos IKEA, dermed får du puter til gjennomsnittlig 100.- per stk

Sidebordet er fra IKEA og koster 149.-

Korkunderlag til spisebordet koster 39.- for 4 hos IKEA

Ribbestrikket pledd fra HM home, 499.-

Monstera/vindusblad er en plante som fortsatt er i vinden, det er ikke så rart ettersom det er en fotogen og lettstelt plante, fra Plantasjen eller IKEA, fra ca 100.-

De sotete glasskrukkene er fra IKEA, 249.- / disse egner seg som vase, krukke, lyslykt og fruktfat

Messingfatet er fra IKEA, 98.-

 

Innlegget er ikke sponset, det er et forslag til deg hvordan du kan oppgradere stuen din med enkle, rimelige tiltak.

Når jeg summerer alt som er på bildet kommer jeg til ca 1500.- Det er ikke værst for en liten overhaling av stuen 😉

På bildene under ser du et hjem der jeg har kommet med tips til farger, møbler og stylingtips. Før var veggene hvite, og det sto en sofa her. Farger og myke overflater er med på å gjøre stuen innbydende, og ulike materialer og teksturer gir spenning til rommet.

Megler: Emil hos Verdi /Foto: Mediadrone, link til annonsen HER

 

 

 

Ha en riktig god helg, med eller uten nye puter 🙂

Manuela

Kategorier
Uncategorized

Jeg har startet for meg selv

Denne høsten hoppet jeg i det – jeg sa opp jobben og startet for meg selv. Det hele begynte egentlig med vår familiesituasjon, der jeg ønsket å være tilstede når barna kom hjem fra skolen. Før dette var jeg ansatt hos Abacus, et lite arkitektkontor midt i Stavanger sentrum. Jeg trivdes godt der. Mitt nye firma heter MH arkitektur og interiørdesign.

 

Her kan du se noe av det jeg har gjort hittil. Boligen over tegnet jeg til en konkret tomt jeg drømte om å bygge på. Men for øyeblikket er det kun en skisse med uviss fremtid. Den viser min stil og formspråket jeg ønsker i egen bolig. Samtidig er utformingen nøye gjennomtenkt og tilpasset tomten som har en flott utsikt mot havet. Garasje og hagestue skjermer hagen mot støy fra veien som fører til stranden. Store deler av huset er holdt lavt, for å gi bakenforliggende naboer rom for utsikt. 2.etg får likevel med seg den gode utsikten, både i stue- kjøkken – og på takterrassen. Ja, slik kunne jeg gjerne bodd!

Her er et bilde fra mitt siste prosjekt. Dette er tenkt til en tomt i Lahore. Litt langt unna, men minst like spennende som et prosjekt i nabolaget. Foreløbig er dette på et skissestadie for videre prosjektering.

For øyeblikket har jeg hendene fulle med mine prosjekter, men etter jul er jeg ledig for nye oppdrag. Har du en drøm om å bygge enebolig? Eller kan det være interessant med en fasadeendring eller en hagestue? Ta kontakt!

PS: Jeg blir kjempeglad for deling hvis du føler for det! Kanskje du kjenner noen som ser etter min tjeneste?

Les mer på min nye nettside HER.

Manuela

Kategorier
Uncategorized

#hjem2017

Her kommer noen bilder fra inspirasjons- utstillingen jeg fikk designe på HJEM2017. Det var i alt 5 rom; soverom, kontor, uteom, spiserom og stue. Alle disse rommene ble innredet med ulike produkter fra noen av utstillerne: Bohus, Vakkert, Stilken + Strøm, Selvaag gartneri, Varmefag og DFU. Kaare Fossum og Kristine Hasseløy stilte ut kunsten sin.

Kategorier
Uncategorized

ODF tendenser – asketisk, luksuriøst og futuristisk – fremtiden er mangfoldig!

Det begynner å bli noen uker siden Oslo Design Fair 2017, men det har vært så hektisk her at det ikke har blitt mye tid til blogging og tilsvarende puslerier. Her kommer et lite billedras fra tendens-utstillingen som ble kuratert av Per Olav Sølvberg og Kirsten Visdal. Asketisk, luksuriøst og futuristisk – fremtiden er mangfoldig ifølge stylistene. Legg merke til hvordan fokuset på fremtiden og fortiden presenteres kontrastfylt, dog harmonisk.

Kategorier
Uncategorized

Frokost på døren + gavekode til deg!

*inneholder reklame*

Her i gata har folk fått dilla på å få maten på døren for tiden. Etter nabotips tenkte jeg å prøve dette selv. Brødboksen leverer frokost på døren, og det er ikke bare brød (som jeg først trodde), de leverer også melk, pålegg og kaffe, i tillegg til andre ting. I går kveld, ca kl 23.20 bestilte jeg surdeigsbrød og croissanter fra Våland dampbakeri, bacon fra Idsøe og nypresset appelsinjuice. Og apropos juicen, den er fersk og smaker nydelig!

Hvis du har lyst å prøve dette, kan du få en rabattkode med 150.- ved å klikke HER. Eller bruk rabattkode: manuela2122

Leveringen er gratis, ellers vil jeg si prisene er nokså normale. Brødet koster fra 30.- og oppover, og skummet melk 13.- Appelsinjuicen anbefaler jeg på det varmeste, den koster 49.- (1l).

Maten leveres foran din dør, brødet har som regel varmeelement i boksen, og kalde produkter har kjøleelement. Nå er det bare å prøve, f eks til en deilig søndagssfrokost? Vi er iallefall hektet 🙂

Klikk på et av bildene for å lese mer.

God helg!

Manuela

*inneholder reklame*

Kategorier
Uncategorized

En annen type oppdrag

For en god uke siden fikk jeg i oppdrag å style et uteområde på vakre Vaulen. Det skulle være til en boligannonse for Verdi Eiendomsmegling. Her kommer et bildederas fra den flott dagen. Flere bilder finner du i annonsen HER. Til slutt endte jeg opp med å havne i annonsen selv 🙂

Ha en riktig god uke!

Annonsen finner du HER

Manuela

Kategorier
Uncategorized

Spennende dager og varme farger

For tiden planlegger jeg litt forskjellige ting. Jeg tegner både eneboliger interiørløsninger i ulik skala. Hva jeg gjør akkurat i dag kan jeg ikke røpe, men jeg forteller gjerne mer når alt er avklart. Du kan gå inn på min arkitektside HER hvis du er nysgjerrig på jobben min. Det kommer mer på siden etterhvert. Foreløbig er alt dette nytt for meg.

Ofte lager jeg en moodboard/collage for å samle tanker rundt en innredning, materialkombo eller følelse jeg ønsker å oppnå.

Collage/moodboard laget i picmonkey.com

Sofa, lenestol, bord og lysestake: Bohus

Puter og bordlampe: Ikea

Bilde: Society6

Farger: Warm Blush, Senses og Soft Skin fra Jotun

Som du ser går det mye i farger. Vi må ikke undervurdere fargene 🙂

God tirsdag videre!

Kategorier
Uncategorized

Fra blogspot til wordpress

Det er en liten stund siden jeg byttet fra blogspot til wordpress, men som du ser, ser siden litt annerledes ut nå. Alt ble overflyttet, med god hjelp fra sitron.biz. Her er det god service til mer enn bare design av nettside, ta en titt!

Det finnes mange gode bloggplatformer, men wordpress er mye brukt og er enkel i bruk og. Derfor flyttet jeg meg hit. Det er mulig det blir litt justeringer underveis, men det blir en enkel og ren ramme, slik at innleggene kommer fint frem. Hvis du har noen kommentarer eller forslag, skriv dem gjerne i kommentarfeltet. Ha en fin uke!