Hvordan velge rett farge?

Hvordan velge rett farge til rett rom?

Det er temaet i neste del i serien om farger og tekstiler i hjemmet. Det er flere ting å ta hensyn til når du skal velge farge til hjemmet ditt.

Først må du se på hva du ønsker fargen skal passe sammen med. Kanskje du ikke har en spesiell gjenstand, kanskje du skal starte fra bunnen? Da er det lurt å lage en moodboard for å komme igang. Hvordan du lager det, finner du i forrige innlegg, eller ved å klikke HER.

Tenk helhetlig på ditt hjem, husk fargene er med på å skape en rød tråd. Et tips er å holde seg innenfor en fargetone, du kan variere mye ved å bare endre på nyansen/ innholdet av hvitt eller sort i en farge. Samtidig er det greit å huske på å la noe stå i kontrast, slik at ikke hjemmet ditt ender opp for monokromt. Men her har vi alle ulike preferanser og ønsker for hvordan  vi ønsker at hjemmet vårt fremstår og påvirker oss.

Du kan skape atmosfære ved å bruke farger, du kan skape dynamikk eller en følelse av ro. Du kan bruke farger til å skape illusjoner, til å fremheve elementer eller til å skjule dem. Det samme gjelder også lyset. Lys og farge går hånd i hånd, uten lys ser vi ikke fargene, og i skumringen endrer fargene intesitet.

Lyset varierer med årstidene, men det naturlige lyset fremstår også veldig forskjellig. Det kommer an på himmelretningen på lyset. Lys fra nord og sør har både ulik varme og skarphet. Derfor kan et rom med én farge i et nordvendt rom fremstå helt annerledes enn et rom med samme farge i et sørvendt rom.

Jeg har laget et lite minikurs om farger. Du kan melde deg på HER. Du mottar da 3 videoleksjoner med mer om dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *